top of page

Tasotesti on kuntotesti, jonka tarkoituksena on selvittää harjoitustasot (peruskestävyys, vauhtikestävyys ja maksimikestävyys) kestävyysharjoitteluun. Tasotestin avulla saat selkeän käsityksen siitä, millä teholla/sykkeellä sinun kannattaisi harjoitella. Tasotesti voidaan suorittaa juosten tai valitsemassasi lajissa. Lajinomainen testi onnistuu esim. sauvarinteessä.

 

Tasaisesti nousevassa kuormituksessa tallennetaan syke, veren laktaattipitoisuus ja vauhti/teho. Tasotestin syke mitataan sykemittarilla ja laktaatti EKF:n Lactate Scoutilla. Laktaatti mitataan sormenpäästä otettavasta veripisarasta ja sen avulla määritetään aerobinen ja anaerobinen kynnys, jotka jakavat harjoitusalueet perus-, vauhti- ja maksimikestävyyteen. Maksimaalinen hapenottokyky arvioidaan viimeisen kuorman nopeuden/tehon perusteella.

 

Testistä saa suullisen palautteen aina välittömästi testin jälkeen ja kattavat kirjalliset tulokset sähköpostitse viimeistään seuraavana päivänä. Tuloksista ilmenee harjoitusalueet kilometrivauhteina/tehoina sekä sykealueina ja arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä. Lisäksi saat suuntaviivat harjoittelun jatkamiseen tai harjoitusohjelman joka ottaa huomioon testituloksesi, ajankäyttömahdollisuutesi ja tavoitteesi.

Tasotesti

Tasotesti juosten (90 €)

 

Tasotesti suoritetaan juosten (tai kävellen) Pirkkahallissa tai sään salliessa jollakin Tampereen tai Nokian ulkoradoista. Testissä edetään 5-6 x 1000 metriä tasaisella vauhdilla, mutta nousujohteisesti.

 

Juosten tehtävän testin tulokset ja palaute sisältävät:

-Aerobinen ja anaerobinen kynnys juoksuvauhtina ja sykkeenä

-Harjoitusalueet (pk1, pk2, vk1, vk2, mk) juoksuvauhtina ja sykkeenä

-Arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä

-Tulosten analysointi

-Suuntaviivat harjoittelun jatkamiseen

-Arvio sykealueista eri kestävyyslajeihin

 

 

 

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).

Tasotesti omavalintaisessa lajissa (100 €)

Tasotesti suoritetaan omavalintaisessa lajissa asiakkaan omilla välineillä. Esim. sauvarinne, soutuergo, wattipyörä yms. Kysy valmentajalta lisätietoja.

 

Omavalintaisen lajissa tehtävän testin tulokset/palaute sisältävät:

-Aerobinen ja anaerobinen kynnys vauhtina/tehona ja sykkeenä

-Harjoitusalueet (pk1, pk2, vk1, vk2, mk) vauhtina/tehona ja sykkeenä

-Arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä (riippuen lajista)

-Tulosten analysointi

-Suuntaviivat harjoittelun jatkamiseen

-Arvio sykealueista eri kestävyyslajeihin

 

 

 

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).

bottom of page